Dictionar Forumgratuit

Pentru a facilita administrarea forumului dvs., Forumgratuit a avut grija sa elaboreze un mic dictionar cu termenii tehnici cel mai frecvent intalniti.

Administrarea unui forum

Administrarea, configurarea forumului.

Adresa IP

O adresa IP (IP insemnand Internet Protocol) este numarul care identifica fiecare calculator conectat la Internet sau, mai precis, interfata impreuna cu echipamentele informatice (router, imprimanta) conectate la o retea informatica utilizand Internet Protocol.

Adresa imaginii

Adresa internet. Fiecare site are o adresă unică pe care o introduceți în bara de adrese a browserului pentru a accesa site-ul.

Autocuratare

Aceasta optiune consta in a sterge intr-un forum mesajele care nu au primit niciun raspuns timp de X zile. Aceste mesaje nu mai sunt recuperabile dupa curatare, daca aceasta nu este procedura de recuperare a forumului. Acesta optiune nu trebuie deci activata oricum, ci trebuie sa fiti siguri ca este necesara.

Avatar

Un avatar reprezinta o mica imagine ce personalizeaza utilizatorii si care este afisata sub pseudonimul membrilor. Aceasta ii reprezinta sau le permite sa-si arate starea de spirit.

Ban/excludere

Excludere a unui membru din forumul dvs din diverse motive: Nerespectarea regulilor din forum, Impolitete la adresa unui membru...

Cenzură

Cenzura desemneaza diferite forme de atac la libertatea de expresie, inainte sau dupa difuzarea unui mesaj contentios (cenzura a priori si a posteriori)

Editare mesaj

Pentru a scrie un mesaj trebuie sa fiti ori moderatorul, ori autorul mesajului. Click pe Editare sub mesaj, modificati cum doriti si validati.

Editarea profilului unui membru

Cu aceasta optiune puteti face practic orice cu profilul unui membru al forumului dvs. Puteti atribui un nivel, schimba citatul, dezactiva avatarul, schimba parola, numele de identificare, semnatura sa.

Flood

Flood se traduce in limba romana prin inundatie. Acest termen face referire la trimiterea unui numar mare de mesaje astfel incat inboxul va fi saturat si va deveni inutilizabil.

Forum Phpbb

Sistem ce permite crearea si administrarea completa a unui forum gratuit de discutie on-line.

Găzduire

O gazda internet (o gazda web) pune la dispozitia utilizatorilor sai site-uri administrate de catre terti.

Incarca

A incarca un document inseamna a transfera un document dintr-un calculator local intr-unul distant. In cadrul procesului de administrare a unui site web, ansamblul de documente care alcatuiesc site-ul (pagini, imagini, foi, fisiere multimedia, etc.) trebuie sa fie incarcate de catre calculatorul creatorului site-ului in server-ul care gazduieste site-ul in chestiune. Este o conditie indispensabila pentru ca site-ul sa fie vizibil pe Web.

Invision

Invision este una dintre versiunile cele mai performante ale serviciului Forumgratuit, puterea si stabilitatea sa face ca aceasta versiune sa fie preferata de catre utilizatorii care doresc sa exploateze la maximum forumul lor.

Mesaje private (MP)

Seamana cu newsletter-urile, insa in loc sa se foloseasca emailul, se foloseste mesageria privata, mesajele fiind trimise unui grup de utilizatori. Nu este posibil sa fie trimise tuturor utilizatorilor fara sa fie utilizate grupurile.

Panou de administrare

Unealta generala care va permite sa configurati, sa administrati si sa modificati forumul.

Phpbb2

Sistem open source ce furnizeaza unelte pentru administrarea forumului gratuit

Phpbb3

Noua versiune Phpbb imbunatatita propune mai multe functionalitati decat Phpbb2.

Postare

Trimiterea unui mesaj. Mesajele postate astfel sunt publice si pot fi citite de catre toti ceilalti, spre deosebire de un email personal care se adreseaza unui singur destinatar. Postare inseamna afisare (to post in limba engleza).

PunBB

Utilizatorii apreciaza punBB pentru rapiditatea si lejeritatea sa grafica. Utilizarea sa usoara va permite utilizatorilor sa comunice simplu si usor.

Referentiere

Referentierea desemneaza toate fazele de punere in legatura a unui site web cu un motor de cautare: audit, cautare de cuvinte cheie, verificare, inscriere, pozitionare, monitorizarea rezultatelor

Restaurarea forumului

Recuperarea unei variante a forumului dvs. dintr-un moment cand functiona bine si transferarea acelei versiuni astfel incat forumul sa functioneze din nou corect.

Scrollbar

Bara din dreapta ferestrei dvs. de navigare care face ca pagina forumului sa coboare sau sa urce.

Smiley

Un smiley, sau o imagine emotiva, este un mic desen ce exprima o emotie, o stare de spirit. Acesta va permite sa personalizati mesajele dvs. pe un forum gratuit.

Tutorial

Program de prezentare care ghideaza utilizatorul in invatarea si punerea in functiune a unui material sau al unui program.

Up

Tehnica ce consista in a posta un mesaj intr-un subiect cu scopul de a-l relansa.


Comunitate si forum de suport ultra active

In forumul de suport veti gasi toate sfaturile pentru a avea propriul dumneavoastra forum gratuit. Inscrieti-va in comunitate pentru a fi ajutati sa creati un forum si sa-l personalizati!

Forum gratuit de suport 

Forum optimizat pentru cautare

Creare si administrare intuitiva a forumului

183 560 Forumuri active online

Hosting gratuit si fiabil

Analiza integrata a forumului